De voetballers en supporters van voetbalvereniging Kamerik kunnen nu al terugkijken op een geslaagd seizoen en mét nog een toetje te gaan.

Nadat de eerste vier wedstrijden in de competitie werden verloren, veroverde Kamerik tegen Moordrecht de derde periodetitel en zal het de reguliere competitie afsluiten op de tweede plaats.

Twee jaar geleden speelde Kamerik ook nacompetitie, nadat het seizoen dramatisch was begonnen. Gedurende dit seizoen bleek echter dat de puzzelstukjes op zijn plaats vielen, was er af en toe een mazzeltje, maar bovenal ontstond een ploeg die zich ervan bewust is, als team tot veel in staat te kunnen zijn.

Komende zaterdag spelen de mannen van Patrick de Ruijter hun laatste thuiswedstrijd op sportpark Mijzijde tegen kampioen Sportvereniging Gouda. Gezien de beslissingen die zijn gevallen een wedstrijd om des keizers baard, maar wordt er uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van aanvoerder Jelle Das.

De 35-jarige gymdocent vindt het na twintig jaar in het eerste elftal van Kamerik welletjes en gaat in een lager elftal voetballen. De vele goals gaan ze bij de nu nog zaterdagvierdeklasser zeker missen. Dit seizoen schoot Das in competitieverband al achttien keer raak.