Kamerik kon zaterdag geen vuist maken tegen een georganiseerd spelend Zwammerdam. De bezoekers hadden veel dreiging over de zijkanten met snelle en balvaardige buitenspelers. Daar tegenover stond een slordig spelend Kamerik die moeite had om de bal in de ploeg te houden en zo niet tot een fatsoenlijke aanval kon komen.

Tot halverwege de eerste helft Tim Maarleveld de bal ongelukkig raakte bij het uitverdedigen en zo de bezoekers de kans gaf om doelman Robert de Wit voor de eerste keer te verschalken. In de rust viel Rick Veenstra uit met hamstringklachten, hij werd vervangen door Jelle de Wit.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, al leek Kamerik steeds beter in het spel te komen, maar niet voldoende om echt gevaarlijk te worden, maar sloeg plots de vlam in de pan.

Toen de spits van Zwammerdam wegens commentaar zijn tweede gele kaart kreeg, waren de rapen gaar. Spelers van de bezoekers wilden verhaal halen maar werden weggeduwd door de arbiter. Toen ook de trainer en leider van Zwammerdam met twee rode kaarten moesten vertrekken en er toeschouwers van de bezoekers het veld opkwamen, staakte de scheidsrechter het duel.

Na een kwartier werd de wedstrijd hervat. De bezoekers dus met tien man verder en Kamerik op jacht naar de gelijkmaker.

Het deed dit erg onzorgvuldig, gehaast en liepen vervolgens nog twee keer in het mes. Een verdiende overwinning voor Zwammerdam, een teleurstellend optreden van de thuisploeg.

Foto’s: vv Zwammerdam