Na de goede wedstrijd vorige week uit bij Rohda’76 kon Kamerik geen vuist maken in het duel tegen VEP, al had het in het begin de meeste aanvalsdrift.

Na de openingsfase was de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers. Het lukte Kamerik niet om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen..

Toch kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong toen Jelle Das goed binnenschoot na voorbereidend werk van Remco de Wit. De vreugde was van korte duur want nog geen 120 seconden later was doelman Robert de Wit geklopt, het laatste wapenfeit van de eerste helft.

In de rust verving Michel van Schaik de tegenvallende Jelle den Boer. De tweede helft was voor VEP, die zichtbaar, maar vooral hóórbaar er alles aan deed om de wedstrijd en de scheidsrechter voor zich te winnen.De bezoeker bleven de overhand houden op het kunstgras.

De 1-2 ontstond na een hoekschop die van dichtbij ingeschoten worden. Toen Bas Koren in de 56e minuut een onterechte vrije bal tegen kreeg en deze van dichtbij kon worden ingekopt was de wedstrijd beslist. Tussen de 1-2 en 1-3 schoot Jelle Das nog wel op de lat, maar verder kwam Kamerik eigenlijk niet.

Foto’s: Anno Visser