Via een Houdini-act pakte LSVV uit Leiden een periodetitel en de eerste horde op weg naar een terugkeer in de derde klasse was Kamerik, de ploeg die op plek twee was geƫindigd. Na een brilstand bij rust werd er vrij gemakkelijk 0-3 voor de Leidse studenten.

Warm weer en een stroperig veld zorgde dat de beginfase van beide kanten rommelig was. Na het aftasten was wel duidelijk dat de bezoekers de betere ploeg waren. Na een kwartier kreeg een Kamerik-verdediger de bal ongelukkig tegen zijn hand geschoten, maar via bovenkant-lat verdween de bal over het doel.

Een ruststand van 0-0, maar zeker geen saaie eerste helft. Het tweede bedrijf was in de beginfase een kopie van de eerste helft. Na een aantal mogelijkheden en kansen scoorde LSVV de 0-1. Deze voorsprong gaf vleugels, want vlak hierna viel de 0-2.

Wie een stormloop van de thuisploeg verwachtte kwam bedrogen uit. Kamerik had geen plan B en bleef voetballen, zoals ze de gehele wedstrijd al deden. De bezoekers bleven dan ook makkelijk overeind en wisten in blessuretijd de score nog te vergroten en was de uitschakeling van Kamerik een feit.