Logo Kamerik Kamerik startte tegen de Polsbroekse laagvlieger te slap en stond binnen vijf minuten op een vroege achterstand na de enige keer voor rust dat de bezoekers voor…

het Kamerikse doel verschenen.

De thuisclub pakte het initiatief, gooide het systeem om en ging richting het doel van de Polsbroekers. Voor rust waren er dikke kansen voor Ed Kooijman, Rick Veenstra en Roy Hutchinson, maar telkenmale stond de doelman van SPV op de goede plaats of werd er kansrijk over geschoten. Kamerik speelde aanvallend, dat wel, maar wist tot aan de thee het vijandige net niet te vinden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Kamerik creƫerde kans op kans tegen het stug verdedigende SPV. Na een kwartier maakte jeugdspeler Jurrie v.d. Berg zijn debuut en stichtte gelijk het nodige gevaar. Na 68 minuten viel de dik verdiende gelijkmaker. Stef den Boer kopte de bal hard en zuiver in de kruising. De thuisploeg voelde zich bevrijd en ging nog hartstochtelijker op zoek naar de zege. Aan het eind kwam er nog een debutant binnen de lijnen. Michel van Schaik verving de met kramp kampende Rick Veenstra, maar uiteindelijk moest Kamerik zich chagrijnig neerleggen bij een gelijkspel.

Foto’s: Anno Visser