Logo KamerikKamerik speelde een beroerde wedstrijd bij en in Moerkapelle, de hekkensluiter. De thuisploeg wilde veel meer energie en strijd gooien dan de mannen uit Kamerik. Want het was de…

thuisploeg die op elk stukje kunstgras wilde knokken voor de drie punten.

Rogier Bolderdijk opende nog wel de score, in de 6zesde minuut, maar daarna was het de hele eerste helft Moerkapelle dat de klok sloeg. Kamerik verloor de duels, was overal te laat en dat resulteerde in de gelijkmaker via een uitstekend ingeschoten vrije bal en een kwartier later in een voorsprong doordat drie Kamerikers een hoekschop niet konden wegwerken: 2-1.

Na rust ging het wel iets beter met Kamerik, er werden meer duels gewonnen, maar het team haalde nooit de kwaliteit die het kan leveren. Wel lobde Remko de Wit nog de gelijkmaker op het bord (2-2) en werd er op de paal geschoten.

Tekenend voor de strijd was wel dat Moerkapelle een aantal gele kaarten voor over had om de punten te halen, Kamerik maakte bijna geen overtreding.

Zo’n acht minuten voor tijd kwam de eindstand tot stand, die deze wedstrijd verdiende. Via een Kamerik-verdediger werd een bal van richting veranderd over doelman Jan de Vries heen.