Logo KamerikHet was flink puzzelen voor trainer Patrick de Ruijter om zaterdag in de nacompetitiewedstrijd tegen Blauw Zwart uit Wassenaar om een representatief elftal op te kunnen stellen.

Kamerik is de dupe geworden van de tuchtzaak van Blauw Zwart, het niet eerder willen spelen door Linschoten en de KNVB, die geen begrip op kon brengen voor de motieven van Kamerik om deze wedstrijd te verplaatsen. De bond heeft er een puinhoop van gemaakt en toen puntje bij paaltje kwam zei het “zoek het zelf maar uit”. De Kamerikse trainer kon daardoor geen beroep doen op maar liefst tien belangrijke spelers.

De thuisclub speelde een prima eerste elftal en kwam al na zeven minuten op voorsprong door Vincent van Brenk. Blauw Zwart imponeerde niet, maar naarmate de eerste helft vorderde kwamen de  bezoekers beter in hun spel en vlak voor de rust kregen zij ineens uit het niets een strafschop toegewezen. De pingel werd feilloos binnengeschoten, 1-1. Na de thee vloeiden de krachten snel weg bij de thuisploeg, waardoor Blauw Zwart uitliep naar verdiende 1-4 overwinning, onder meer door een tweede strafschop. De Kamerikers hebben alles gegeven wat er in zat, maar in deze samenstelling was dat gewoonweg niet goed genoeg.