Logo KamerikKamerik voetbalde zaterdag in Alphen a/d Rijn tegen Alphia. Vandaag telde de lijst met afwezigen maar liefst 14 namen. Dit geldt dit vakantieweekend echter voor elke club, vandaar het feit…

dat Rohda’76 zijn wedstrijd tegen SPV liet afgelasten, zodat volgende keer de tweede periodetitel gepakt kan worden.

Alphia startte met twee spitsen, op een bar slechte grasmat, en dus moest er overlegd en doorgeschoven worden. Dit duurde net te lang bij Kamerik en al in de vierde minuut kon Alphia op voorsprong komen. Na de goal herpakte en organiseerde Kamerik zich en vanaf dat moment was de strijd in evenwicht. Gezien de grote kansen die Kamerik in de eerste helft onbenut liet, kon Alphia niet ontevreden zijn dat het met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en dat duurde tot de 75e minuut. Vanaf dat moment ging Kamerik meer risico’s nemen waardoor Alphia meer ruimte kreeg en de bal langer in de ploeg kon houden. In de stand kwam geen verandering meer waardoor er een minimale, onnodige, nederlaag werd geleden, waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven.