Het is rust bij Kamerik – Gouda en de brilstand nog op het bord. “Het zal wel een bloedeloze 0-0 worden”, was de meest gehoorde uitspraak over het gezapige duel. Er vielen immers weinig kansen te noteren in een wedstrijd tussen twee ploegen waar niets meer voor op het spel stond.

Natuurlijk, Gouda was al kampioen en Kamerik wilde zonder kleerscheuren zich voorbereiden op de na-competitie die zaterdag begint. En Kamerik wilde zijn aanvoerder Jelle Das koste wat kost afscheid laten nemen met een overwinning en het liefst met een goal van Jelle.

Kamerik begon de tweede helft voortvarend, want na tien minuten opende Remco de Wit de score door de bal diagonaal in de kruising te kegelen.

In de 59e minuut zag Jelle Das, zijn inzet jammerlijk gestopt, maar duurde de teleurstelling niet lang want nog geen minuut later kreeg iedereen wat het wilde. Johan Nap bediende Jelle en die schoot keurig binnen, gevolgd door de 3-0 van Johan Nap. De wedstrijd was beslist, al kon Gouda 10 minuten later nog wel de 3-1 binnenkoppen.

Gouda werd weggetikt en raakte gefrustreerd. Dit resulteerde in een aantal grove en smerige overtredingen, wat zelfs de trainer van de bezoekers te gortig werd.

Kamerik had daar geen boodschap aan en ging vol op zoek naar goals. Eerst was het Jelle Das die de 4-1 aantekende en vijf minuten later werd het 5-1 door Remco de Wit.

Tien minuten voor tijd verliet onder luid applaus Jelle Das voor de laatste keer het veld en vervanger Gerard v.d. Geer kopte pardoes enkele ogenblikken later de 6-1 binnen. Jurrie v.d. Berg maakte de zevenklapper compleet.

Na afloop werd Jelle Das van alle kanten bedolven onder complimenten en goede toekomstwensen, maar ook met cadeautjes, onder meer met een prachtige wedstrijdfoto op groot formaat.

Foto’s: Anno Visser