Logo VV Kamerik Kamerik voetbalde zaterdag thuis tegen Bergambacht, de nummer zes in de competitie en de koploper in de tweede periode. Kamerik startte met Tim Maarleveld in…

de basis in plaats van de geschorste Gijs van den End. De 1-0 vlak voor rust, was voor de trainer persoonlijk een kleine tactische triomf, omdat Ed Kooijman deze scoorde.

Een eigen goal onder druk van Kamerik in de tweede helft betekende de 2-0, en de laatste treffer, na een mooi overstapje van Jelle Das werd erin geschoten door Chris Maarleveld.

Trainer Patrick de Ruijter gaf een verklaring voor de opgaande lijn: “we spelen wat vaker in dezelfde opstelling omdat we in een periode zitten dat iedereen beschikbaar is. Jelle Das is terug, Bas Koren is er bijna en de “jonkies” Wolther Kassies, Roy Hutchinson, Stef den Boer en Rick Vergunst groeien per training én wedstrijd. Hierdoor wordt de concurrentie groter en de keuze voor mij wat diverser. We trainen vanaf de winterstop hard, zeg maar gerust behoorlijk hard, en de jongens vinden dat heerlijk. Ze blijven er niet voor weg en dáár zit ook een pluspunt: iedereen werkt keihard voor betere resultaten”.

Foto’s: Anno Visser