Logo Bowls1 Het toernooi, dat de Bowlsgroep Woerden elk jaar als afsluiting van de zomerwedstrijden organiseert, was op afgelopen vrijdagmiddag voorzien van een bijzonder tintje.

Al vele jaren maakt de groep gebruik van de bowlsbaan in de tuin van Welzijn Woerden.

Maar de welzijnsorganisatie moet het pand gaan verlaten en dit betekent, dat de kans erg groot is, dat de bowlsmogelijkheid komt te vervallen. En of er een alternatief gevonden kan worden is nog niet bekend. Het zou erg teleurstellend zijn als de groep deze mogelijkheid tot sociale contacten en lichamelijke inspanning moet gaan missen.

Toch is er met veel enthousiasme gespeeld. Natuurlijk werkten de prettige weersomstandigheden daaraan wel mee. Na afloop van de zomercompetitie bleken zich vier duo’s geplaatst te hebben voor de finaledag. De halve finales werden gewonnen door de broers Geert en Cees de Jonge en de broers Kees en Hans van de Waay.

De finale werd uiteraard het hoogtepunt van de middag. Spannend voor de spelers en de vele toeschouwers, uitstekend spel, een gelijk opgaande strijd waarin pas in het laatste deel Geert en Cees de Jonge het beslissende punt scoorden. Met een 4-3 zege werden zij het kamploensduo van het zomerseizoen.

Foto’s: Cor Punt

Meten is weten
1


De gebroeders De Jonge werden kampioen
2


Gezellig samenzijn, als afsluiting van het seizoen
3