Logo ESTO Bodegraven Volgende week kan ESTO kampioen worden. Zelfs een gelijkspel tegen Cabauw is al voldoende om de kampioensvlag te kunnen hijsen. Dit weekend versloegen de Bodegravers…

middenmoter Stolwijk met 6-0. de titelkandidaat was voor Stolwijk een maatje te groot, binnen vier minuten had de thuisploeg al een 1-0 voorsprong te pakken.

Een hoekschop van Bos verlengde Van Welie tot de openingstreffer. De 2-0 verscheen niet veel later op het scorebord. Met een wonderschoon doelpunt in de kruising bevestigde Tuithof z’n klasse en nog voor rust tekende het jonge talent, dat volgend seizoen z’n voetbalkunsten mag vertonen bij Jodan Boys, ook voor de 3-0. Na rust bleef ESTO de dominerende ploeg. Het gunde Stolwijk nagenoeg geen enkele kans.

ESTO bouwde de voorsprong gestaag verder uit. Van Riessen tikte de 4-0 binnen. En direct daarop demonstreerde Bos hoe je een perfecte vrije schop moet nemen. Met een timmermansoog vond hij de kruising: 5-0. Diep in de tweede helft zag verdediger Van de Lagemaat de kans schoon om ook nog een duit in het zakje te doen. Met een laag strak schot maakte hij het halve dozijn vol: 6-0. Volgende week gaat ESTO clubhistorie schrijven, daar lijkt niemand meer aan te twijfelen.

Foto: André van Egdom
Robin Groenendijk kijkt de bal uit de lucht. Maar hij niet alleen!
esto