Logo Reflex Korfbal De laatste wedstrijd van 2016 beloofde een echte strijd te worden voor de korfballers van het Woerdense Reflex. Zouden zij zich staande kunnen houden in de…

fysieke strijd tegen ESDO uit Kockengen en de kansen op een kampioenschap behouden?

Reflex begon de wedstrijd prima door  twee doelpunten te maken. Toch konden de spelers uit Kockengen de achterstand steeds beperken tot twee punten, gedurende de eerste helft. Beide teams scoorden vooral via afstandsschoten. Bij rust gingen de teams met een stand van 7-5, in het voordeel van de Woerdenaren, naar de kleedkamers.

Na de thee bleek dat de messen geslepen waren. Waar de Woerdense spelers het vooral van samenspel wilde hebben liet ESDO hun ware aard zien. Zij gingen tekeer tegen onder andere de scheidsrechter en tegenstander en de tweede helft leek meer op een rugbywedstrijd.

Hoewel er een fysieke en psychologische oorlogsvoering binnen lijnen plaatsvond, wist Reflex toch een sportief antwoord te geven. Door goed te blijven korfballen en wel te scoren. De voorsprong van twee punten bij de rust, werd snel uitgebouwd naar een voorsprong van negen punten. Uiteindelijk heeft de sportiviteit het gewonnen en hebben de Woerdenaren nog steeds zicht op de titel: 21-12.

Foto’s: Henk Wit