Logo Polsstokverspringen3Afgelopen donderdagavond werd er in Polsbroekerdam door de polsstokverspringers gestreden om de felbegeerde titel van ‘Kampioen van de Lopikerwaard’.

Bij de heren wist dit keer Rian Baas uit Oudewater de eindoverwinning te grijpen voor Montfoortenaar Erwin Timmerarends. Jaco de Groot uit Woerden werd – een tikkie teleurstellend – slechts vierde.

Bij de dames dulde houden Dymphie van Rooijen uit Harmelen niemand in haar buurt. Zilveren Wendy Helmes uit IJsselstein moest maar liefst 1.23 m. toegeven. De Woerdense Eline Duurkoop belandde op de meest ondankbare plek in de rangschikking; zij werd vierde.

Bij de junioren troefde Ricardo Faaij uit Haastrecht Zegvelder Paul van Meijeren af en werd Niels van der Kroef derde, ondanks een nieuw p.r. van de talentvolle Linschotenaar.

Bij de jongens ging de beker naar Reinier Overbeek uit Benschop. Bas van Leeuwen uit Woerden en Gerwin Kastelein uit Zegveld konden zich niet mengen in de strijd om de medailles. Zij werden respectievelijk vierde en vijfde.