De intenties van beide ploegen, PVCV en Kampong, waren vooraf helder en de tegenstellingen konden niet groter zijn: Kampong vol in de strijd voor het kampioenschap en de Vleutenaren week in week uit vechtend tegen degradatie uit de tweede klasse. Beide ploegen hadden dus maar één doel: punten pakken. Gezien de verloren wedstrijden tegen Kampong in het vorige seizoen en het verlies eerder dit seizoen op eigen veld, was het duidelijk dat het voor de Vleutenaren een lastige wedstrijd zou worden tegen de Utrechtse formatie.

Kampong was duidelijk de betere ploeg, maar ook PVCV speelde georganiseerd en geconcentreerd en werd verderop in de wedstrijd zelfs gevaarlijk. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt. In de tweede helft drong Kampong iets meer aan, maar toch speelde PVCV nog een prima eerste kwartier. En het leek op een 0-0 uit te draaien.

Kampong kreeg een kans en kwam zodoende op een 1-0 voorsprong. Even later volgden er nog twee doelpunten. Uiteindelijk kan niet gezegd worden dat Kampong de punten onterecht in eigen huis hield, maar PVCV liet zien toch aardig te kunnen voetballen.