Logo Kanovereniging Wyrda Zondagochtend reisden vijf jeugdleden van de Woerdense Kanovereniging Wyrda al vroeg af richting Oss voor de derde in de reeks van de Holland Cup wedstrijden.

Na wat invaren op het uitgezette parcours van twintig slalompoortjes begon de wedstrijd echt. In diverse categorieën vaart iedere deelnemer twee manches waarbij de snelste tijd bepalend is.

Net als bij de Holland Cup in St. Oedenrode enkele weken geleden viel Wyrda weer in de prijzen. Stefan de Boer werd derde bij de jeugd-heren tot 15 jaar, Nienke Velings tweede bij de jeugd dames tot 15 jaar, Jesse Oostveen derde bij de junioren en Tim Velings werd glorieus winnaar in zijn categorie.

Ook bij de ploegen, waarbij drie slalomvaarders tegelijkertijd het parcours afleggen, waren Wyrda-leden succesvol. Stefan de Boer won een bronzen plak en Jesse Oostveen, Jonas Stupar en Tim Velings gingen met het zilver aan de haal. Zo gingen de Woerdense deelnemers niet met lege handen naar huis en werd het vroege opstaan op Vaderdag dus rijkelijk beloond!

Foto’s kanovereniging Wyrda
wyrda
wyrda1