Logo Waterpolo2 Zaterdagavond moesten de waterpolodames van ZPC Woerden in eigen huis in het strijdperk treden tegen de dames van de Amersfoortse Zwem- en PoloClub.

In de eerste periode was het even aftasten. Na iets meer dan een minuut wist Lisa Brandsen het doel voor het eerst te vinden door een afstandsschot en stond het 1-0. De thuisploeg kreeg nog een man-meer situatie, maar die werd niet benut.

De keepster van Amersfoort bleek de tweede periode een flinke sta in de weg voor de Woerdens aanvalsters. Het bleef lastig scoren, maar Anouk van Schaik lukte het toch en bracht de stand op 2-0.

In de derde periode werd geprobeerd het spel meer naar zich toe te trekken. Pascalle Blok viel in en deed goed mee. Ze had een prima schot, helaas mis. ZPC Woerden kreeg een strafworp tegen, maar keepster Roos Kiesel ranselde de bal uit haar heiligdom.

De laatste periode moest de huisclub blijven werken. De Woerdense dames kwamen in overtal en dit meevallertje werd goed benut door Lisa Brandsen die de derde Woerdens treffer liet aantekenen door raak te schieten. Drie minuten voor het einde kwam ook Woerden nog met een man-minder, maar door goed verdedigend werk bleef de stand 3-0.

Foto’s: Anno Visser