Logo BetonijzerAls Woerden de keuze maakt om in Kanis wegen te onderheien en op beton aan te leggen, schept dat mogelijk een precedent voor andere plaatsen in gemeente Woerden.

Dat zegt raadslid Job van Meijeren van het CDA tegen RPL.

Een CDA-afvaardiging bracht afgelopen weekend een werkbezoek aan Kanis om zich van de situatie op de hoogte te stellen. In Kanis zijn de wegen extreem verzakt. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om de wegen te onderheien en op beton aan te leggen. Op de lange termijn is dat volgens het college veel goedkoper.

Van Meijeren zegt dat het moeilijk is om te kiezen tussen een conventionele aanpak en gewoon ophogen of onderheien. In Kanis is volgens hem 40 jaar niets aan de wegen gedaan en nu wordt ineens gesteld dat er iedere 20 jaar moet worden opgehoogd als er niet wordt gekozen voor onderheien. Die laatste aanpak kost 3,5 miljoen meer. Van Meijeren vindt dat per inwoner van Kanis veel geld. Het dorp telt iets meer dan 425 inwoners.

De raadsfractie van het CDA vergaderde gisteren over een in te nemen standpunt over de kwestie. Aanstaande donderdag zal tijdens de raadsvergadering blijken welk standpunt dat is.