Juist het kijken naar wat wel kan geeft hoop. Dat bleek uit de 12 gesprekken met organisaties in Woerden en Zegveld, die gevoerd zijn voor het Spoor van Hoop. Dit vertelt Ds. Joost Schelling in RPL Actueel. Hij organiseerde het Spoor van Hoop samen met de missionaire commissie van de gereformeerde kerk.

Het Spoor leidt langs 12 haltes waar via een QR-code een filmpje gekeken kan worden over hoe de periode met corona daar beleefd is en hoe er mee om is gegaan. Wat gaf hoop ondanks de moeilijke tijd?

Deelnemers komen onder andere langs het Daan Theeuwes Centrum in Woerden, de koffiebranderij OverHoop, het Oudelandt en het Ooievaarsbuitenstation in Zegveld.

Om mee te doen moet men zich aanmelden via de website SpoorvanHoop en is een smartphone met internet noodzakelijk. De route kan overal begonnen worden en kan over meerdere dagen gespreid worden.

Wie alle 12 haltes bezoekt kan met de laatste woorden van elk filmpje een zin maken. Door deze zin via de website door te geven kan een prijs gewonnen worden.