Sinterklaas is een bevoorrecht mens, want je zal toch maar door heel veel kinderen naar bed worden gebracht. Dat gebeurt nergens, maar wél op zaterdag 30 november in Harmelen. Onder het zingen van sinterklaasliedjes en met mooie versierde lampionnen en lichtjes trok de Lichtjestocht van het Dorpshuis naar het Wapen van Harmelen, het hotel dat Sinterklaas dit jaar had uitverkoren om te overnachten.

Jammer genoeg konden niet alle kinderen mee naar de slaapkamer van de sint, dat waren er veel te veel. Daarom werd er geloot. Drie kinderen waren daarom uitverkoren om Sinterklaas tot aan zijn slaapkamer te begeleiden en welterusten te wensen. En het jongetje dat de hele optocht met de reiskoffer van de sint liep te sjouwen mocht ook mee om de Goedheiligman naar bed te brengen.

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zijn nog een paar dagen in Harmelen om de schoentjes te vullen die bij de kachel staan en ook om alle kinderen op 5 december van cadeautjes te voorzien. Toneelvereniging Harto, de Oranjevereniging en de Harmelense winkeliers helpen de Zwarte Pieten met het uitzoeken en inpakken van de cadeautjes zodat er niets verkeerd kan gaan.

Foto’s: Herman Bouma