Logo SDO VerzuimVitaal Zaterdagavond stond voor de korfballers van SDO/VerzuimVitaal de uitwedstrijd tegen Wageningen op het programma. In de thuiswedstrijd werd in de slotfase…

tegen de verhoudingen in, een ruime voorsprong uit handen gegeven. SDO startte prima en bleef in de beginfase bij Wageningen. Bij rust was er een lichte voorsprong voor Wageningen: 15-12.

SDO startte flitsend na de rust en kwam via Dico Beijeman al snel weer op 15-13. Jelmer Beijeman en Hilbert van Koerten trokken de stand gelijk. Daarna vielen de doelpunten als rijpe appelen. Constant bleef de score dicht bij elkaar. Waar Wageningen afhankelijk was van de mannen, was SDO juist aan het scoren over meerdere schijven. Twee minuten voor tijd was het 29-27 in het voordeel van Wageningen.

Het leek gespeeld, maar Jelmer Beijeman scoorde van enorm ver de aansluitingstreffer. Door nonchalance bij het uitverdedigen van Wageningen kon Dave van der Meulen de bal onderscheppen en de bal aan Jelmer Beijeman geven. Hij wist ook nu van erg ver de gelijkmaker te scoren. Een 29 -29 gelijkspel was het eindresultaat.

Vanaf nu volgen er drie finales voor de Kamerikers tegen de drie directe concurrenten SCO, Unitas en Rohda. Deze staan allemaal drie punten boven SDO/VerzuimVitaal op tien punten.

Foto: Anno Visser
Archieffoto van de eerste thuiswedstrijd dit seizoen tegen Wageningen
06 sdo