Logo Voetbal 7FC Utrecht en Primera División-ploeg RCD Espanyol voetbalden dinsdagavond tegen elkaar in Stadion Galgenwaard. De rushes van Sean Klaiber, de defensieve degelijkheid op de momenten…

dat het moest, de bij vlagen onnavolgbare dribbels van een uitblinkende Yassin Ayoub, de heerlijke goal van Sébastien Haller.

Er viel voor de ongeveer 3700 FC Utrecht-supporters die naar Stadion Galgenwaard waren gekomen voor de oefenpartij tegen Espanyol meer dan voldoende te genieten. De Domstedelingen kwamen tot de nodige kansen, maar sprongen daarmee niet altijd secuur genoeg om.

Na zes minuten werkte Sébastien Haller vanuit een door Andreas Ludwig genomen corner de bal binnen: 1-0. Waar FC Utrecht’s topscorer van vorig seizoen de score snel opende in de eerste helft, is het na de break Espanyol’s grote aankoop José Antonio Reyes Calderon die de 1-1 maakt. De international van Spanje nam de bal net buiten de zestien op zijn slof en klopte Thijmen Nijhuis in de verre hoek. In een sfeervol Stadion Galgenwaard werd daarna niet meer gescoord.