Logo Rob Severs De Woerdense autocoureur Rob Severs heeft dit weekend in de European GT4 Series een prachtige poleposition veroverd. De Woerdenaar zette in een…

enorm groot deelnemersveld op Spa-Francorchamps met teamgenoot Simon Knap de snelste kwalificatietijd neer. Helaas leverde de race Severs geen punten op. Tijdens de openingsronde werd de door Knap bestuurde BMW aangereden, zodat het snelle raceduo onfortuinlijk uitviel.

Ondanks de drukte op de baan, kwamen Severs en Knap tijdens de kwalificatie uitstekend voor de dag. Onder typische Spa-omstandigheden (het begon vlak voor deze sessie te regenen) voelden de Nederlanders zich als een vis in het water.

Tijdens de twee uur durende race van zaterdagmiddag was het helaas snel over voor de rijders van Racing Team Holland. Enkele honderden meters na de start werd Knap afgesneden door een collega-rijder, waarna er teveel schade aan de auto ontstond en was de race over. ‘Dat was natuurlijk niet waarop we hadden gehoopt. Zeker niet als je vooraan mag beginnen’, aldus Severs. ‘Dan hoop je dat je ongeschonden de race kunt doorkomen. Maar helaas, de botsing was zuur, maar ook dat hoort bij het racen.

Foto: Chris Schotanus
Severs tijdens de kwalificatie op Spa-Francorchamps
ID010347