Logo KnotwilgenloopDe Knotwilgenloop wordt jaarlijks op de laatste zaterdag van februari georganiseerd door de Woerdense atletiek vereniging Clytoneus. De loop bestaat uit een halve marathon…

en prestatielopen over 5, 10 en 15 km. Het parcours loopt vanaf de atletiekbaan van Clytoneus via Kromwijk en het Linschoterbos tot aan Oudewater en weer terug naar de baan. Het is een mooie loop op een parcours met vele honderden knotwilgen.

De halve halve marathon, een wedstrijdloop voor KNAU atleten en tevens prestatieloop, start op zaterdagmiddag 24 februari om twee uur. De tijdslimiet voor deelname is 2 uur en een kwartier.

De prestatielopers starten steeds tien munten later, te beginnen met de 15 kilometer, dan de tien kilometer en tot slot zullen de de 5 kilometerlopers worden weggeschoten.

Inschrijven kan bij voorkeur met voorinschrijving via de website van Clytoneus. Op de dag zelf kan ook nog ingeschreven worden in de kantine van atletiekvereniging Clytoneus op Sportpark Cromwijck aan de Waardsedijk. Er is voldoende kleed- en douchegelegenheid aanwezig.