Logo voetbal 11 Sportlust ’46 is er in geslaagd om een nieuwe hoofdtrainer vast te leggen voor het komende seizoen. Patrick Loenen zal de nieuwe hoofdtrainer gaan worden.

 

Loenen, een verdienstelijk voetballer, speelde in diverse jeugdselecties en standaardteams van o.a. vv Utrecht, Holland en Nieuwland. Een nummer 10 met de punt naar voren, slim, technisch en met een goede eindpass.

De nieuwe Sportlust-trainer trad in 2007 in diens als jeugdtrainer van Argon waarna hij in 2013 de selectie van Argon onder zijn hoede kreeg die toen in de 2e klasse speelde. Argon had toen net de stekker uit de succesvolle zondagtak getrokken, waardoor de zaterdagtak ineens het vlaggenschip van de vereniging werd.

In het eerste jaar onder Loenen eindigden de Mijdrechters als vierde in de tweede klasse. Een jaar later volgde een tweede plaats en promotie via de nacompetitie. Het debuutseizoen in de eerste klasse leverde direct een kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse op.

Het huidige seizoen is Loenen trainer van vv Eemdijk uitkomend in de hoofdklasse B van de KNVB.

loenen
boxel

Na dit seizoen gaan trainer Aart-Jan van Boksel en voetbalclub Montfoort uit elkaar. De club en de trainer coach kwamen er niet uit en komt er na een half jaar een einde aan de wederzijdse verplichtingen tussen beide partijen.

Ondanks het feit dat de Montfoorters, door het winnen van de eerste periodetitel, de mogelijkheden hebben om promotie naar de felbegeerde hoofdklasse in de wacht te slepen gaf Van Boksel aan na dit jaar op zoek te gaan naar een andere uitdaging. Eén die hij bij voetbalvereniging Montfoort kennelijk niet kon vinden.

ESTO uit Bodegraven zal voor het seizoen 2018-2019 op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer voor haar selectie.

Na vijf seizoenen heeft Pieter van Zoest besloten dat het mooi is geweest en tijd is voor wat anders en tijd voor een nieuw gezicht voor de spelersgroep.

In de vijf jaar is het gelukt om van ESTO is een stabiele derde klasser te maken die meespeelt om de prijzen. Dit seizoen wil Pieter afsluiten met promotie naar de tweede klasse. Hetgeen niet onmogelijk is omdat ESTO momenteel koploper is in de competitie.

van soest
kamperveen

Na dit seizoen scheiden zich ook de wegen van hoofdtrainer Patrick Kamperveen (inzet) en het Driebrugse WDS zich. In eerste instantie was er de intentie van beide kanten om met elkaar door te gaan.

Kamperveen gaf wel aan dat hij zich nog nooit zo thuis heeft gevoeld bij een club als bij WDS en ook de spelersgroep stond positief tegenover een langer verblijf van de trainer. Voor Patrick was het een lastige keuze. Zijn zoon voetbalt namelijk bij Sparta en zijn dochter speelt basketbal op het hoogste niveau in Leiden.

Uiteindelijk is hij tot de conclusie gekomen dat het zien van de wedstrijden van zijn kinderen, beide komend seizoen op zaterdagmiddag, niet meer te combineren is met de functie als hoofdtrainer van zaterdagvereniging WDS. Een opvatting die het bestuur van de club begrijpt en respecteert.

Over zijn doelstelling in het huidige seizoen is Kamperveen heel duidelijk: handhaving in de derde klasse.

 

De samenwerking tussen de Zegveldse voetbalvereniging Siveo en hoofdtrainer Björn van Muylwijk krijgt in ieder geval voor volgend seizoen een vervolg. Beide partijen zijn tevreden en hebben de afgelopen dagen de intentie voor een langer dienstverband uitgesproken.

Van Muylwijk is op de Beemd aan zijn eerste seizoen bezig en heeft het team heel aardig op de rit. Sterker: in de laatste negen duels werd slechts één keer aan het kortste eind getrokken.

Foto: PR/Siveo
Voorzitter Eric van den Hoeven en Björn van Muylwijk
siveo