Harmelen had enkele bijzondere Koningsdagprimeurtjes in huis: ten eerste was het voltallige college van B&W aanwezig bij de aubade. Ten tweede waren de Dorpsstraat en Kalverstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer, waardoor er een rondje om de kerk met kinderspelen mogelijk was.
Lest best echter was de primeur van de Harmelense Dorpsquiz waarvoor op 6 april een kleine 500 mensen in touw zijn geweest.

Wie de uiteindelijke winnaar zou worden was afhankelijk van de laatste opdracht Brandslanghangen. Dat onderdeel werd zaterdag gewonnen door Lars van der Linden van ‘de Bergmasters’ die na 10 minuten, (een record!) van de brandweer het sein kreeg om er maar mee te stoppen.

De winnaar van de Dorpsquiz werd ‘de Tafel van 11’, een team ouders van leerlingen van de Notenbalkschool. Als goede doel hebben ze hun eerste prijs, 750 euro geschonken aan de stichting Jarige Job.

De wisseltrofee, een mooi bewerkte houten plaat, mogen ze een jaar houden want dat de uit Brabant overgewaaide Dorpsquiz een schot in de roos is en volgend jaar wordt herhaald, is een wens van alle enthousiaste deelnemers.

Alle quizvragen -en antwoorden staan binnenkort op de website van de Harmelense Oranjevereniging.

Foto’s: Dorpsquiz Harmelen