Logo Vriendenschaar Afgelopen zaterdag was koploper KOAG uit Krimpen a/d IJssel te sterk voor Vriendenschaar. Er werd van meet af aan fel verdedigd door het Bodegraafse Vriendenschaar…

maar met acht sterke spelers in de basis bij KOAG, waaronder de uit de korfballeague teruggekomen Peter Scheek, kwam Vriendenschaar op achterstand.

Toch bleef de thuisploeg tot aan de rust met 8-13 en tot net na rust met 12-18 aardig meescoren. Er werden mooie goals gemaakt, waarvan veel veldgoals, wat een knappe prestatie te noemen is tegen een ploeg als KOAG. Na de 12-18 begon KOAG echt uit te lopen. Ex-Blauw-Wit-speler Peter Scheek was goed voor maar liefst zeven goals. Het schotpercentage van de ploeg bleef hoog en zo kwam het tot een eindstand van 16-27.

Desondanks heeft Vriendenschaar het niet slecht gedaan met aanvallend de volgende goalverdeling: tien schoten, drie korte kansen, een omdraaibal, doorloper en slechts één strafworp. Zeven van de acht basisspelers scoorden. De laatste tien minuten bracht Vriendenschaar een geheel A1-vak in, dat nog drie goals maakte tegen de koploper door knap samenspel.

Foto: RTV Bodegraven
Vriendenschaar niet opgewassen tegen de koploper
vriendenschaar