Logo Linschoten Afgelopen zaterdag pakte Linschoten belangrijke punten tegen directe degradatie. De brigade van Cor Stoof speelde met het hooggeplaatste Koudekerk, maar…

verzuimde de bezoekers al voor de rust door de gehaktmolen te halen.

Linschoten begon scherp aan het duel en al in de vijfde minuut was het raak. Een hoekschop van Tim Clements werd ongelukkig binnengelopen door een Koudekerkse verdediger. Nog binnen het kwartier kregen Sam da Cruz en Vincent van Eijk uitgelezen mogelijkheden, maar faalden jammerlijk.

Na een half uurtje werd de noodrem gebruikt tegen Jonathan Antonio en ging de bal op de stip. De lat bracht redding voor de hulpeloos toekijkende goalie.

Na de rust veranderde het spelbeeld licht. Koudekerk ging één op één spelen en drukte Linschoten ver terug. De sterk keepende Ankone straalde veel rust uit en liet bij hoge ballen zien wie de baas van de zestien was. In de zeventigste minuut zorgde Jonathan Antonio voor het hoogtepunt van de middag. Na gepruts achterin bij Koudekerk verschalkte hij met een fraaie stift de keeper en liet Linschoten ontploffen van blijdschap. In de resterende tijd werden de irritaties door scheidsrechter Doesburg kordaat afgehandeld en kon Linschoten eindelijk de eerste overwinning (en dus drie hele belangrijke punten) van 2017 bijschrijven.

Foto: Floris van Bodegom
Linschoten viert beslissende goal tegen Koudekerk
15 linschoten