Logo Sportlust Sportlust heeft zaterdag in eigen huis met minimaal verschil weten te winnen van voetbalvereniging Almkerk. Matchwinner was Mark van de Weijden, die in de 77e…

minuut de enige goal van de wedstrijd maakte.

Het was een duel waarin hard gewerkt werd en Sportlust moest vechten voor de punten, zonder dat er over de schreef werd gegaan. Anders was de uitstekend leidende arbiter Metsemakers er als de kippen bij om eventuele frustraties de kop in te drukken.

De overwinning was desalniettemin meer dan verdiend. De selectie van trainer Patrick Loenen kreeg veruit de beste kansen. Almkerk speelde erg verdedigend, waardoor Sportlust via snel combinatiespel de openingen moest zien te creëren. Voor de rust ging dat moeizaam, maar na de thee werd de vrije man op het middenveld steeds beter en vaker gevonden.

De bezoekers bleven evenwel loeren op de omschakeling, maar dwongen geen noemenswaardige kansen af, maar dwongen de Sportlust-defensie toch op haar hoed te blijven. Het was uiteindelijk “man of the match” Mark van de Weijden, die de 1-0 voor zijn rekening nam. Door deze overwinning stijgt Sportlust naar de derde stek in de rangschikking.

Foto’s: Arie Verhagen