Logo Laat woerden niet zakkenHet energiebedrijf Vermilion Energy heeft interesse getoond in een gasveld onder de wijk Molenvliet. De partij STERK Woerden vind het belangrijk dat er geluisterd wordt naar de zorgen van…

de buurtbewoners, deze vrezen namelijk dat gaswinning in het gebied zal leiden naar bodemerosie. STERK Woerden is al 3 jaar bezig om dit probleem op de politieke agenda in Den Haag te zetten en met de komst van De Nationale Ombudsman is er hoop ontstaan dat politiek Den Haag mogelijk een luisterend oor zal bieden.

STERK Woerden blijft actief met het onderwerp gezien het politiek standpunt dat de partij wil voorkomen dat het leefgebied van bewoners wordt aangetast. Op de Koeienmarkt zal de politieke partij aanwezig zijn om informatie over het probleem te bieden, verder kunnen mensen steun betuigen tegen de gaswinning via hun lokale politieke partij, maar ook via bewonersbijeenkomsten en de Facebook pagina ‘Laat Woerden niet zakken’.

Eind 2017 moet Vermilion Energy haar plan bekend maken voor het gebied en zal duidelijk worden wat er uiteindelijk met het gebied zal gebeuren.