Logo Polsstokverspringen4 Afgelopen woensdagavondvond in Vlist de laatste polsstokverspringwedstrijd plaats die meetelde voor het De Samenwerking-Klassement en gelijk de laatste kans voor springers…

om zich naar een plek op het Hollands Kampioenschap te springen, welke zaterdag plaats zal vinden in Vlist. De winnaars van het klassement zijn senior Jaco de Groot (Woerden), dame Dymphie Baas (Oudewater), junior Richard van Bemmel (Utrecht), bij de jongens Reinier Overbeek (Benschop) en Demi Groothedde (Jaarsveld) was het sterkste meisje.

Dit zijn dan ook de favorieten voor het Hollands Kampioenschap, dat aankomende zaterdag om twee uur van start zal gaan in Vlist.

Na het Hollands Kampioenschap zullen springers zich via de Nationale Competitie met een nieuw klassement moeten kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap. In deze korte landelijke selectiereeks van vier wedstrijden treffen alle nationale toppers elkaar in de aanloop naar het NK, dat op 1 september versprongen zal worden in het Friese Bergum. In het nieuwe klassement kunnen springers vier afstanden neerzetten, die aangevuld wordt met de gemiddelde afstand van een springer in het De Samenwerking-Klassement.

Foto: Polsstokbond Holland
Klassementsleider Jaco de Groot
polsstok