Zaterdag ging Montfoort SV’19 op bezoek bij Nieuw Lekkerland. Door de herfststorm werd goed voetbal een lastige opgave. Montfoort SV’19 probeerde verzorgd voetbal te spelen waar de gastheren vanaf minuut één de bal naar voren pompten.

In de 10de minuut een vrije trap voor Nieuw Lekkerland die maar weer eens met wind in de rug voor de pot geslingerd werd. Door iedereen gemist belandde deze in het doel. Een flinke domper voor Montfoort, maar de rug werd gerecht en het veldoverwicht bleef.

In de tweede helft zou de wind voor de oranjehemden gunstiger komen te staan. Van Loen kwam na een lange bal van keeper Wilson alleen voor de keeper en lepelde de bal rustig in het netje. De 1-1 stond op het bord en Nieuw Lekkerland kwam vrijwel niet meer van de eigen helft af.

Montfoort kreeg kansen om het spel te beslissen maar het zat niet mee. Een hard schot van Van de Poll kwam op het hoofd van een verdediger die de bal van de lijn werkte. Een moeilijke wedstrijd waar een dik verdiend punt mee naar huis werd genomen. Met een gedeelde zesde plaats is de weg omhoog weer gevonden