Logo MSVIn Nieuwegein voetbalde MSV’19 zondag een moeizame wedstrijd tegen Vreeswijk. De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de Montfoortse bezoekers en dat werd…

bekroond met een doelpunt van Wouter Scholman: 0-1. Twee luttele minuten later werd spits Jort van Geffen binnen het Vreeswijk 16-meter gebied gevloerd, maar dit was voor scheidsrechter B. Chilan geen reden om de bal op de stip te leggen. Na opnieuw een schandalige overtreding op van Geffen bleek dat de Vreeswijkse achterhoede met de opdracht het veld in was gestuurd om de topscoorder van de competitie ten koste van alles uit te schakelen.

In de tweede helft was MSV geen schim meer van de ploeg die het in de eerste helft was. Op het moment dat van Geffen geblesseerd naar de kant moest en MSV eventjes met tien man stond, sloeg thuisclub Vreeswijk onverbiddelijk toe. Een vrije trap werd ingekopt, waardoor beide ploegen in evenwicht stonden: 1-1. Na een opnieuw ingekopte vrije trap nam Vreeswijk een 2-1 voorsprong. In de 80e minuut kreeg MSV een vrije trap, genomen door MSV-verdediger Bram Groenewoud. Van zo’n kleine dertig meter van het Vreeswijk-doel, sloeg de bal als een granaat binnen en daarmee werd de eindstand op 2-2 bepaald.