Leerlingen van De Eben-Haëzer school in Kamerik vulden gisteren een flink aantal afvalzakken met zwerfafval uit hun omgeving. Hun actie was onderdeel van een themadag over plastic soep en recycling van ‘Let’s Do It Kids’.

Op school vertelden ‘storytellers’ over zwerfafval en recycling. Tijdens de gastlessen werd uitgelegd hoe zwerfafval op straat uiteindelijk plastic soep wordt.

Als onderdeel van het project gingen alle leerlingen Kamerik in om afval op te ruimen. In de afvalzakken zaten vooral veel frisdrankflesjes, energiedrankblikjes, drinkpakjes, chipszakken en heel veel sigarettenpeuken. Het non-profit schoolprogramma Let’s Do It Kids wil kinderen tot ambassadeur maken, zodat ze ook hun leeftijdsgenoten inspireren om bij te dragen aan een betere en schonere wereld.

Een schone toekomst begint tenslotte bij betrokken jongeren. Deze doelstelling wordt van harte ondersteund door de gemeente Woerden die de lessen mogelijk maakt. Ook wethouder De Weger kwam een kijkje nemen op de Eben-Haëzer school.

Foto: Gemeente Woerden