Logo diede de groot Ze hadden het verdiend, een groepje leerlingen van basisschool De Wegwijzer in Waarder. Hun inzet werd beloond met een leuke en leerzame rolstoeltennisclinic van…

Diede de Groot die daarmee iets terug deed voor haar oude school. De leerlingen van De Wegwijzer hadden de laatste weken geld opgehaald voor de gehandicaptensport, waardoor ze ook de talentvolle De Groot, momenteel zevende op de wereldranglijst en straks ook deelneemster aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, financieel ondersteunden.

De actie Sponsorrol, waarbij de kinderen in een rolstoel een zo groot mogelijke afstand moesten afleggen, leverde maar liefst 2.600 euro op voor het goede doel! De inzamelingsactie was een vervolg op een wereldrecordpoging die Diede de Groot vorig jaar ondernam. Toen beoefende zij, samen met drie andere rolstoeltennissers, maar liefst 26 uur onafgebroken haar sport. Daarmee verbraken zij het Australische record van een jaar eerder.

Op de banen van tennisvereniging Slagwaardig genoten de kinderen zichtbaar van de clinic en ontdekten al gauw de mogelijkheden die een rolstoel toch nog biedt. Zo wisten de kinderen heel snel hoe je reserve-tennisballen moest opbergen tussen de spaken van een rolstoel.

Foto: André van Egdom
Diede de Groot (overzijde net) gaf rolstoeltennisclinic
27 diede