De leerlingen van de Kamerikse basisscholen Eben-Haëzer en De Wijde Blik mochten een kijkje nemen in hun nieuwe school in aanbouw.

Dat was een bijzonder evenement waar de kinderen erg naar uit hadden gezien. Elk kwartier startte er onder leiding van aannemer Kwakkenbos een rondleiding voor een van de groepen. In totaal hebben zo’n 290 kinderen de bouw bezocht. Ook wethouder Becht (onderwijs) was van de partij.

De entree in hun toekomstige onderkomen was voor de leerlingen extra spannend, want om naar binnen te kunnen moesten zij door een opblaasvrachtwagen kruipen. Eenmaal binnen keken ze hun ogen uit.

Wethouder Becht: “Indrukwekkend om samen met de kinderen door hun nieuwe school te lopen. Ze waren heel enthousiast! Goed dat de Kamerikse jeugd nu zo’n mooi en duurzaam gebouw krijgt waar het fijn is om les te geven én te krijgen. Dat geeft Kamerik een heel nieuwe impuls.”

De bouw verloopt voorspoedig. Als alles goed blijft gaan, is het gebouw in september 2019 klaar, zodat de scholen in de herfstvakantie 2019 kunnen verhuizen. Daarna kunnen dan de lessen in het nieuwe schoolgebouw van start.

Foto’s: PR