Logo ESTO Bodegraven Onverwacht was het natuurlijk niet dat ESTO het onderspit zou delven tegen VELO in de tweede ronde van de Districtsbeker. De Wateringenaren spelen twee klassen hoger…

en dat was ook wel te zien in de handelingssnelheid van de eerste klasser.

Al snel bracht de thuisclub door een onopzettelijke handsbal VELO naar de strafschopstip: 1-0. De bezoekers uit Wateringen bleven gevaarlijk en ESTO had moeite daarop te anticiperen. Na 18 minuten viel de 2-0. Toch bleef ESTO in aanvallend opzicht overeind en dat leidde in de 34e minuut zelfs tot een strafschop. Wouter-Jan Bos, anders heel trefzeker, trof vanaf de stip doelman Jacobs. Ook de rebound kreeg ESTO er niet in.

In de tweede helft werden beide ploegen gegeseld door hagel- en stortbuien. En in die erbarmelijke weersomstandigheden besliste VELO al snel de wedstrijd: 3-0. Toch kreeg ESTO vijf minuten voor tijd nog een verdiende eretreffer op het bord door Maarten van Riessen: 3-1. Echter een hard en laag schot met een stuit op het spekgladde kunstgrasveld liet een beetje uitglijdende Joey Anker kansloos en met 4-1 was het pleit beslist.

Doordat de weersomstandigheden steeds slechter werden floot de scheidsrechter meteen hierna maar af.

Foto: André van Egdom
De ESTO-verdedigers hadden hun handen vol VELO aanvallend in toom te houden
esto