SC Woerden speelde zaterdag de tweede oefenwedstrijd van het seizoen en trof daarbij een competitiegenoot. Het stevig versterkte Alphense Boys kwam met een grote selectie en liet vanaf de eerste minuut zien te beschikken over een groot aantal goede voetballers. Dat resulteerde al binnen drie minuten in een 0-1 voorsprong, tegen de mannen van Marco Gerling en Reinier van der Leij, die duidelijk moesten wennen aan het niveau.

Gaandeweg de eerste helft kwam de thuisclub, mede door een omzetting, beter in het spel en ontstond een gelijk opgaand voetbalgevecht, waarbij soms op het randje van het toelaatbare gespeeld werd.

SC Woerden kwam terecht op 1-1 door een benutte penalty van Kees Jansen en ging op zoek naar meer. Maar tegen het einde van de eerste helft namen de Boys het heft weer in handen en kwam de niet onterechte 1-2 op het scorebord. De tropische omstandigheden op het kunstgrasveld deden SC Woerden de das om.

Want waar de mannen uit Alphen konden blijven wisselen, raakten de krachten en de wissels bij de blauw-witten op en was het vooral voorkomen dat de score opliep. Dat lukte, op een mooi afstandsschot na dat zorgde voor de 1-3 eindstand.

Foto’s: Anno Visser