Logo OudewaterDe in de onderste regionen vertoevende Leidenaren hoopten op een Leids ontzet. Dat maakte dat de Geelbuiken het af en toe best moeilijk hadden in deze wedstrijd. Al in de tweede…

minuut wist doelman Rietveld een aanval met een mooie actie te voorkomen. Omgekeerd ging aan de overkant een inzet van Hesari rakelings langs het doel. Inmiddels begon LSVV wat al te serieus op de man te spelen en dit resulteerde in een aanslag op Martijn de Goey met als gevolg een vrije trap, goed voor 0-1 en genomen door Joost Miltenburg.

Toch maakten de LSVV’ers het de bezoekers af en toe flink lastig en hadden twee Leidenaren al een gele prent ontvangen voor te hard spel en irritant gedrag. Na de pauze waren de eerste kansen weer voor Oudewater, echter het neerhalen van Tim Goes binnen de beruchte lijnen werd weggewuifd, een strafschop was terecht geweest.

Na een dik uur spelen gebeurde waar velen een beetje bang voor waren, een onverwachte aanval van LSVV leverde de gelijkmaker op: 1-1. Dankzij Spits Tim Goes konden de Oudewaternaren opgelucht adem halen want de 1-2 kwam op het bord. Bart Griffioen liet uiteindelijk de bevrijdende 1-3 noteren.