Logo Tennis7Deze week is de kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de US Open op Flushing Meadows, New York. Quirine Lemoine en drie andere Nederlandse tennissers, Aranxta Rus, Lesley…

Kerkhove en bij de mannen Igor Sijsling proberen komende dagen een plaats te bemachtigen in het hoofdtoernooi van de US Open. Quirine Lemoine speelt in de eerste kwalificatieronde voor de US Open tegen de Duitse Anna Zaja. De Woerdense tennisster staat op de wereldranglijst 91 plaatsen boven haar opponente. Lemoine is de nummer 149 van de wereld, Zaja staat op 230.

Kerkhove komt dinsdag als eerste in actie in New York. Zij treft de Slowaakse Chantal Skamlova in de eerste ronde. Rus moet het opnemen tegen Sesil Karatantsjeva uit Bulgarije. In Parijs verloor Rus in de laatste ronde van Lemoine, die zodoende haar debuut maakte in het hoofdtoernooi van een grand slam.

Kiki Bertens en Richel Hogenkamp zijn op basis van hun plek op de wereldranglijst al verzekerd van deelname aan de US Open. Bertens verloor dinsdag in New Haven van de Belgische Elise Mertens. Maandag begint het laatste Grand Slam toernooi van dit jaar.