Logo Quirine LemoineQuirine Lemoine is woensdag uitgeschakeld in de eerste ronde van de kwalificaties voor Wimbledon. De 25-jarige tennisster verloor in twee sets van de Chinese Lin Zhu: 6-3 7-5.

 

De speelsters waren dinsdag al aan hun partij begonnen, maar vanwege de regen werd die afgelast bij een stand van 3-3 in de eerste set. Op 3-3 in de tweede set verloor Lemoine opnieuw haar servicebeurt. Ze knokte zich nog terug tot 5-5, maar ging daarbij in de fout in haar eigen servicebeurt. Zhu liet die voorsprong niet meer ontglippen. De 23-jarige Chinese is als vierde geplaatst in het kwalificatietoernooi van het grand slam.

 

Lemoine wist zich eerder dit jaar op Roland Garros voor het eerst te plaatsen voor het hoofdtoernooi van een Grand Slam. Op het gravel in Parijs strandde ze echter in de eerste ronde en verloor van de Amerikaanse Catherine Bellis. Helaas is ze nu al in de kwalificatieronde voor het prestigieuze Wimbledon uitgeschakeld.  De Woerdense veroverde zaterdag haar eerste ITF-titel van 2017 in het Zweedse Ystad.