Logo Timo LetschertVerdediger Timo Letschert van FC Utrecht verruilt de Nederlandse Eredivisie voor de Italiaanse Serie A. Hij tekent een contract bij US Sassuolo Calcio uit de Italiaanse provincie Modena.

De club doet geen uitspraken over de lengte van het contract, maar VI weet bijna zeker dat het een vierjarige contact betreft en dat de transfersom tussen de vier en vijf miljoen euro ligt.

Letschert tekende in juni 2015 een driejarig contract in de Domstad, bij de ploeg die hem het seizoen daarvoor al huurde van Roda JC. Bij FC Utrecht maakte Letschert een stormachtige ontwikkeling door en werd hij twee keer geselecteerd voor het Nederlands elftal. De 23-jarige voetballers uit het Noord-Hollandse Purmerend had toen al drie caps verzameld voor Oranje Onder 21.

Technisch manager Erik ten Hag: “Natuurlijk is dit een grote sportieve aderlating voor FC Utrecht, maar het is voor Timo mooi dat hij deze geweldige stap kan maken. Deze transfer laat zien dat FC Utrecht een opleidingshuis is dat in staat is een speler af te leveren aan één van de toonaangevende Europese competities.”