Logo Lichtslang ‘Niet kunnen vergeten’ dat bracht velen afgelopen donderdagavond naar de Algemene begraafplaats aan de Meeuwenlaan, bij en voor degenen die hen waren voorgegaan.

Het was de tweede herdenkingsavond ‘Lichtjes in het Donker’ waar een ieder die dat wenste hun kaarsje konden opsteken of op een groot houten wenshart een bemoediging of een gedachte of wens op kon schrijven. Ook kon men in stilte langs de met kaarsjes verlichte paden wandelen en naar behoefte een bloembol planten; in de gedichtentent een eigen gedicht voordragen; in de aula te luisteren naar muziek; toepasselijke woorden leggen op een scrabble bord, of je gedachten te laten dansen in de vlammen van de vuurkorven.

Dominee Schelling was gevraagd de avond officieel te openen. Hij gaf met gepaste eerbied en zorgvuldigheid een doorkijkje richting geloof, hoop en liefde, om het leven met het gemis weer aan gaan. En droeg tot slot het gedicht ‘Afscheid nemen’ voor van de in de WO II omgekomen dominee Bonhoeffer, omdat die zich verzette tegen het regime van Nazi-Duitsland.

Foto’s: Henk Wit