Logo Huisarts1 De nieuwe huisartsenpost in Woerden wordt een huisartsenpraktijk met langere openingstijden en dus geen mini-HAP. Dat antwoordt het college van…

burgemeester en wethouders op vragen van LijstvanderDoes. Lenie van Leeuwen, raadslid voor LijstvanderDoes, is niet echt blij met de antwoorden zegt Van Leeuwen in RPL Actueel. Het liefst had ze gewild dat volgende week een echte mini-HAP zou openen. Daarom heeft de lokale partij lijntjes uitgezet naar de Tweede Kamer zodat er opnieuw wordt gekeken of het een slimme keuze was om het regionale ziekenhuis en de huisartsenpost weg te halen.

De lokale partij overweegt ook om zich aan te sluiten bij een vereniging voor plaatselijke politieke groeperingen om zo meer inspraak te krijgen in de Tweede Kamer. Vorige week ging de SP naar de Tweede Kamer om te protesteren tegen de nieuwe ziekenhuisregels waar vooral kleine ziekenhuizen last van hebben: nu moet een intensive care arts altijd op de afdeling zijn, ook als er geen patiƫnten zijn.