Logo Polsstokverspringen6De polsstokverspringwedstrijden van afgelopen woensdagavond op de schansen van polsstokclub Linschoten telden mee voor het Nationale Kampioenschap.

Die wetenschap bracht ook diverse Friese fierljeppers naar Linschoten, maar op de juniorentitel na, werden de dagprijzen in de wacht gesleept door de Hollanders.

Bij de Senioren een compleet rood-wit-blauw podium, dat bestond uit Woerdenaar Jaco de Groot, geflankeerd door Wouter van Midden en Rian Baas. De eerste Friese springer kwam slechts tot plaats zeven.

In de Dames Topklasse wurmde Sigrid Bokma uit Hindeloopen zich tussen winnares Wendy Helmes uit IJsselstein en de bronzen Kimberly Engelhard.

Bij de Junioren waren de even rollen omgekeerd en kon drie maal de vlag met de rode pompeblêden hoog in de mast. Freark Kramer uit It Heidenskip sprong tussendoor ook nog even een nieuw pr van 19.94 meter. Jan Teade Nauta en Rutger Piersma moesten buigen voor deze geweldige prestatie.

Reinier Overbeek uit Benschop bleef bij de Jongens Stefan Douma uit Oppenhuizen en Wisse Broekstra voor en bij de Meisjes ontnam de in bloedvorm verkerende Demi Groothedde uit Jaarsveld de Friezinnen Femke Rispens en Bente Vlas elke gouden illusie.