Logo Voetbal 8 Een derby heeft altijd iets speciaals. Zo ook de nacompetitiewedstrijd tussen Linschoten en Kamerik. Vooraf was al duidelijk dat het weer niet zou bijdragen aan de…

amusementswaarde, maar veel publiek, veel werklust en veel emotie zorgde voor de juiste sfeer. Kamerik streed voor wat het waard was, maar moest in de 90ste minuut capituleren.

Vooraf werd er in de media al wat speldenprikjes uitgedeeld. Linschoten had in deze eeuw thuis nog niet gewonnen van Kamerik en dat zou wel zo blijven. Anderzijds won Linschoten eerder dit seizoen voor de beker met duidelijke cijfers op het veld van Kamerik en zou dat kunstje wel even herhalen.

De thuisclub leek op weg naar een eclatante overwinning toen aanvoerder Vincent van Eijk al in de derde minuut de bal over de doellijn werkte na slim doorkoppen van Bram Borst. De rood-witten creƫerden vele kansen (louter uit dode spelsituaties) om de score te verdubbelen, maar Kamerik had het beste van het spel en zag in Jelle Das een mooi aanspeelpunt om dichtbij doelman Ankone te komen. Vlak voor rust werd de spelopvatting van de blauw-witten beloond. Bij rommelig uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van Bas Koren en die bedacht zich geen moment. Met een fantastische streep verdween het leer in de winkelhaak. Direct na deze treffer miste een lobje van linkermiddenvelder Clements de juiste richting en belandde de bal net naast het doel.

Na de thee bleef Linschoten aanmodderen. In de 63ste minuut maakte Van Eijk ongelukkig contact met spits Jelle Das: strafschop. Das vergat de voetbalwet dat je een strafschop dan beter niet zelf kan nemen en zag zijn inzet worden gestopt door de uitstekend keepende Ankone. Linschoten schrok wakker en ging op zoek naar de winnende treffer. Deze viel pas toen iedereen al de hoop had opgegeven. De prima fluitende scheidsrechter De Groot gaf een vrije trap voor Linschoten net buiten de zestien. Jonathan Antonio ging achter de bal staan en met een lage schuiver schoot hij Linschoten in de 90ste minuut op voorsprong. Zijn bedroevende spel was daarmee plotsklaps vergeven. De bezoekers probeerden in blessuretijd nog wel, maar met de tong op de schoenen zat er niet meer in voor de dappere mannen van Patrick de Ruijter.

Kamerik ziet zich door de nederlaag veroordeeld voor nog een jaar in de vierde klasse. Linschoten zal zich moeten oplappen voor zaterdag om in Wassenaar Blauw Zwart van zich af te houden voor lijfsbehoud in de derde klasse. Een zware, maar niet onmogelijke opgave, mits Linschoten wel beter gaat voetballen.

Foto’s: Anno Visser