Logo Linschoten Voor Linschoten dat strijdt tegen degradatie, stond er dit weekend in Zwammerdam veel op het spel. Het werd een sportieve wedstrijd maar door het aantal kaarten…

leek het wel op een ordinaire schoppartij. Wat licht duw- en trekwerk van aanvoerder Vincent van Eijk leverde al na een kwartier de eerste penalty op. In de 27ste minuut kwam de bal op rand strafschopgebied bij Bram Borst terecht. Deze schoot met een mooie boog de gelijkmaker in. Linschoten verweerde zich kranig. Vlak voor rust kreeg Zwammerdam in plaats van een ingooi een vrije trap net iets buiten de zestien waarop Linschoten weer tegen een achterstand aankeek.

Na rust werden alle mooie kansen van Zwammerdam prachtig gered door keeper Ankoné. Met nog een kwartier op de klok kopte Vincent van Eijk fraai de onverwachte 2-2 binnen. Daarna werd het duel grimmiger waarop de scheids driftig met kaarten begon te zwaaien. In de allerlaatste minuut counterde Linschoten zich een weg naar de winnende treffer, maar werd vals afgevlagd door de clubgrensrechter. De slappe boogbal van Lars Kremer werd verkeerd getaxeerd door Ankoné waardoor Linschoten uiteindelijk met 2-3 verloor.

Foto’s: Website Zwammerdam