Logo VV Linschoten Op papier zou voetbalclub Linschoten, dat voor lijfsbehoud vecht, een makkelijke tegenstander moeten zijn voor Koudekerk, de nummer twee. Het werd echter een met bloed…

zweet en tranen bevochten overwinning.

De thuisclub liet de hele wedstrijd zien dat het een betere ploeg heeft, maar een zwaar gehavend Linschoten wist met de juiste tactiek de gehele wedstrijd bij te blijven. Op het stroeve kunstgras stond de verdediging onder aanvoering van Bram Elenbaas als een huis. Alleen in de blessuretijd had keeper Doornenbal een engeltje op de lat nodig, maar de stand tot aan de rust bleef 0-0.

Na de thee kwam Linschoten fel uit de startblokken en dat resulteerde in een levensgrote kans voor Jesper Kleiweg die de bal niet langs de doelman kreeg. Balend van de gemiste kans kreeg Linschoten in de tegenstoot het deksel op de neus. Rommelig uitverdedigen gaf de rechtsbuiten van Koudekerk een schietkans en de mooie krul was Doornenbal te machtig.

Linschoten bleef geloven in een goed resultaat en nadat Koudekerk een paar keer vergat de trekker over te halen was het Tim Clements die in blessuretijd jongeling Freddy Fernando op maat bediende. De A-junior schrok blijkbaar van de levensgrote kans, want hij raakte de bal ongelukkig en bleef de stand ongewijzigd: 1-0.

Foto: Floris van Bodegom
Linschoten en Koudekerk betreden het strijdtoneel
42 linschoten