Logo Voetbal 9 In de strijd tegen degradatie troffen de voetballers van Linschoten en het Zegveldse Siveo elkaar zaterdag in Linschoten. Beide teams leverden wel veel strijd…

maar kwamen voetballend niet tot echt derdeklasse niveau.

Siveo leek wat behoudender te starten, wellicht ingegeven door de matige resultaten in de laatste wedstrijden. Toch waren de eerste mogelijkheden voor de geel-blauwen. Bij een scrimmage voor het doel van Linschoten stuitte de nieuwbakken spits Jasper de Kruijf twee keer achtereen van dichtbij op de goalie. En even later kopte De Kruijf uit een afgemeten voorzet van Ivo de Boggende nogmaals in handen van de keeper. Maar ook Linschoten liet zich niet onbetuigd, via een fraai opgezette counter moest goalie Erik Streng met de vuisten alle zeilen bijzetten.

Na de pauze paste het spelpeil zich aan bij de steeds miezeriger weersomstandigheden. Beide teams bleven uiterst strijdvaardig, maar konden geen vuist maken tegen de van beide kanten overheersende defensies. Het bleef tot het laatste fluitsignaal spannend, maar doelpunten bleven uit. De weinige kansen bleven onbenut en de uiteindelijke remise gaf ook wel een terecht beeld.

Foto’s: Dick van den Hoeven