Linschoten is dit seizoen niet de meest favoriete tegenstander van VEP. De uitwedstrijd had een gelijkspel opgeleverd, waarmee VEP de handen mocht dichtknijpen.

De return in Woerden afgelopen zaterdag werd volkomen verdiend gewonnen door de Linschotenaren. De thuisclub was niet alleen voetballend minder, maar ook qua werklust en agressie. De kans op de tweede periodetitel lijkt zo goed als verkeken en als de ploeg van trainer Schalkwijk zo blijft spelen als tegen Linschoten, dan is ook een plaats bij de bovenste vier niet haalbaar.

Vanaf de aftrap was Linschoten de betere ploeg. Bovendien verdedigde VEP slordig, maar tot de rust bleef het 0-0. Mede dankzij een paar prima ingrepen van doelman Christian Versteegt.

Na de pauze toonde VEP een kwartier lang enige beterschap. Joost Brugman miste binnen de vijf meter een enorme kans, waarna Linschoten in de laatste 25 minuten het initiatief weer naar zich toe trok. Daan Roozenboom en Jesper Kleiweg profiteerden dankbaar van laconiek verdedigingswerk: 0-2. In de slotfase leek de aansluitingstreffer er te komen, maar Joost Brugman schoof de bal vanaf de stip ruim naast het doel.